NAŠI BANERI |
NAŠ BANER MOŽETE PREUZETI OVDE
|
RAZMJENA BANERA | AKO STE ZA RAZMENU ILI SARADNJU ONDA PIŠITE OVDE
|
LINKOVI PRIJATELJSKIH FORUMA |
1. RSK-RADIO
|
POSJETIOCI | |
FORUM DVORCAFE | |
NOVA PRAVILA DOWNLOADA | OD DANAS 26.07.2024 NOVA PRAVILA DOWNLOADA !!!
NOVO OD DANAS POJEDINI PSTAVLJENI LINKOVI MUZIKE SU KODIRANI STO ZNAČI DA IH NEĆETE MOĆI RASPAKIRATI U TOM PRIMJERU MORATE BITI AKTIVNIJI NA FORUMU STO ZNAČI DA MORATE POSTAVITI KAKAV LINK ALBUMA PJESME ITD... DA BI POSTALI AKTIVNIJI TE DA BI MOGLI DOBITI PASWORD
ZA HVALA JE TRENUTNO??? JOŠ SAMO KOD NAS
DO KAD VIDECEMO
|
OBAVJESTENJE | Obavještavamo naše članove da je filehorst.de 30.6.2024 prestao sa radom sto znači da mnogi linkovi koji su isli preko njih po 30.6.2024 više nerade.
i nemojte pisati po forumu da neradi, znamo mi to pisali smo prije dva mjeseca pred gašenjem o tome.
|
NEAKTIVNI ČLANOVI | (ČLAN BREZ PORUKE) KOJI NEMAJU NAPISANE NITI JEDNE PORUKE ILI DODANOG LINKA MUZIKE ALBUMA I SLIČNO DO 3 MJESECA OD DANA REGISTRACIJE BIĆE OBRISAN/A SA FORUMA. |
|
| Dvor: vučica koja je napala dvije osobe bila je bijesna | |
| | Autor | Poruka |
---|
Žika Webmaster
Broj poruka : 1488 Points : 200040786 Reputation : 15 Datum upisa : 29.01.2009 Lokacija : Petrinja - Dvor
| Naslov: Dvor: vučica koja je napala dvije osobe bila je bijesna Pon 23 Mar - 17:55 | |
| Dvor: vučica koja je napala dvije osobe bila je bijesna
Vučica koja je u nedjelju poslijepodne u Donjem Žirovcu, u blizini Dvora na Uni, napala mještanina, kojemu su teže ozlijeđene glava i ruke, i policajca bila je bijesna.
Strvina vučice danas je dopremljena na Veterinarski institut u Zagrebu, gdje su stručnjaci analizom njezina mozga utvrdili da je životinja oboljela od bjesnoće, izvijestio je Državni zavod za zaštitu prirode.
Vuk je predator koji napada isključivo svoj plijen - divljač i domaću stoku, a od ljudi bježi te ga je gotovo nemoguće vidjeti u prirodi. Toj životinji nije svojstveno ni prirodno da se približava ljudima. Na temelju istraživanja i praćenja, procijenjeno je da u Hrvatskoj ima od 190 do 220 jedinki vukova i da je ta populacija stabilna, navodi se u priopćenju.
Uključujući jučerašnji nesretan događaj, u Hrvatskoj se u posljednjih 15 godina vuk samo tri puta tako približio čovjeku, a dva se slučaja mogu opisati kao napadi. U svim tim slučajevima bila je, stoji u priopćenju, riječ o vuku oboljelom od bjesnoće.
Bjesnoća je zarazna bolest, opasna zoonoza od koje mogu oboljeti ljudi i toplokrvne životinje, i domaće i divlje. Izvor i prenositelji bolesti su divlje lisice, čija je populacija neusporedivo brojnija od vučje i populacija drugih velikih zvjeri.
Svaka bijesna životinja, neovisno o vrsti, opasna je za čovjeka pa bi zato na području općine Dvora na Uni trebalo ispitati stanje i status cijepljenih pasa u kućanstvima te poduzeti sve uobičajene mjere pri pojavi takve bolesti, stoji na kraju priopćenja. | |
| | | Žika Webmaster
Broj poruka : 1488 Points : 200040786 Reputation : 15 Datum upisa : 29.01.2009 Lokacija : Petrinja - Dvor
| Naslov: Re: Dvor: vučica koja je napala dvije osobe bila je bijesna Pon 23 Mar - 18:06 | |
| Oko 14 sati u mjestu Donji Žirovac u općini Dvor, 67-godišnjeg mještanina u njegovom je dvorištu napao vuk. Nesretni 67-godišnjak je s teškim ozljedama glave i ruke prebačen u sisačku bolnicu. Nesretnom mještaninu život je spasila njegova susjeda koja je vidjela napad te je vuka otjerala štapom. No, nakon dolaska policijskih službenika na mjesto napada, vuk se vratio i napao policajce. U tom je trenutku jedan od službenika u samoobrani hicima iz službenog pištolja usmrtio agresivnog vuka, priopćeno je iz PU sisačko-moslavačke. Dežurni veterinar petrinjske Veterinarske stanice preuzeo je mrtvog vuka. Policija je priopćila da će o ovom događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo. Strvina vučice danas je dopremljena na Veterinarski institut u Zagrebu, gdje su stručnjaci analizom njezina mozga utvrdili da je životinja oboljela od bjesnoće, izvijestio je Državni zavod za zaštitu prirode. Vuk je predator koji napada isključivo svoj plijen - divljač i domaću stoku, a od ljudi bježi te ga je gotovo nemoguće vidjeti u prirodi. Toj životinji nije svojstveno ni prirodno da se približava ljudima. Na temelju istraživanja i praćenja, procijenjeno je da u Hrvatskoj ima od 190 do 220 jedinki vukova i da je ta populacija stabilna, navodi se u priopćenju. >> Vuk napao mještanina i policajce pa ubijen Uključujući jučerašnji nesretan događaj, u Hrvatskoj se u posljednjih 15 godina vuk samo tri puta tako približio čovjeku, a dva se slučaja mogu opisati kao napadi. U svim tim slučajevima bila je, stoji u priopćenju, riječ o vuku oboljelom od bjesnoće. Bjesnoća je zarazna bolest, opasna zoonoza od koje mogu oboljeti ljudi i toplokrvne životinje, i domaće i divlje. Izvor i prenositelji bolesti su divlje lisice, čija je populacija neusporedivo brojnija od vučje i populacija drugih velikih zvjeri. Svaka bijesna životinja, neovisno o vrsti, opasna je za čovjeka pa bi zato na području općine Dvora na Uni trebalo ispitati stanje i status cijepljenih pasa u kućanstvima te poduzeti sve uobičajene mjere pri pojavi takve bolesti, stoji na kraju priopćenja. | |
| | | Žika Webmaster
| Naslov: Re: Dvor: vučica koja je napala dvije osobe bila je bijesna Sre 25 Mar - 17:28 | |
| DVOR NA UNI - 25. mart 2009 - Mještanin iz Donjeg Žirovca MILAN BODLOVIĆ (67) kojeg je u nedelju napala vučica za koju se sumnja da bi mogla biti bijesna, oporavlja se nakon operacije u sisačkoj bolnici. - Nanesene su teške povrede. Ozljeđena mu je lijeva strana lica, odgrizen dio nosa, rastrgana usna i izgrizena đaka - kazali su liječnici u bolnici. - Izašao sam iz kuće i u dvorištu je vuk skočio na mene. Oborio me i zgrabio za lice, a potom i za šaku. Očajnički sam zvao ženu - Ljubo, dođi, pomozo! Dotrčala je i štapom otjerala zvijer te pozvala Hitnu pomoć koja me odvezla u bolnicu - kazao je novinarima Bodlović. - Muž mi je bio vani u dvorišti, a ja sam izašla na ganjak i vidjela vuka. Kasnije sam čula da je vučica. Išla je prema Milanu, htjela sam ga upozoriti, ali bilo je kasno. Zgrabila sam štap i vičući dotrčala i udarala vučicu. Ustuknula je, ali se nekoliko puta vraćala. Strašno je bilo gledati Milana u tom trenutku: tkivo mu je s lica visjelo, a krv se slijevala. Vučica je stajala desetak metara dalje i lizala krv s kape. Mogla nas je oboje zaklati - kazala je 47-godišnja Milanova supruga Ljuba. Njezina kuma Mira Tintor govori kako je Milan izgubio mnogo krvi. Odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju. Liječnik je Milana pripremio za prijevoz do sisačke bolnice. Došli su i policajci, a tek što su stigli ponovno se pojavila vučica i nasrnula na jednog policajca. Kako bi spasio kolegu, drugi je hicima iz pištolja ubio pobesnelu zvijer, prisjeća se Mira. - Događaj je uznemiro stanovnike ovog dijela Banije. Roditelji djecu prate do škole, drže ih u kućama, tvrti Mile Tintor, svjedok tragičnog događaja. Veterinar Veterinarske stanice u Dvoru na Uni, Stjepan Buić vučicu se otpremio u Veterinarski institut u Zagrebu, gdje je, kako nezvanično saznajemo, utvrđeno da je bila bijesna. | |
| | | Lucky1 Aktivan član
Broj poruka : 51 Points : 63 Reputation : 0 Datum upisa : 04.12.2016
| Naslov: Re: Dvor: vučica koja je napala dvije osobe bila je bijesna Pon 12 Jul - 21:45 | |
| Jesu li ljudi prošli dobro kasnije kad je vučica bila bijesna ? | |
| | | melencan79 Aktivan član
Broj poruka : 15 Points : 18 Reputation : 0 Datum upisa : 12.06.2020
| Naslov: Re: Dvor: vučica koja je napala dvije osobe bila je bijesna Ned 19 Sep - 7:33 | |
| Strašno , sreća pa u našim krajevima nema vukova | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dvor: vučica koja je napala dvije osobe bila je bijesna | |
| |
| | | | Dvor: vučica koja je napala dvije osobe bila je bijesna | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |