Šeki ljut na Partizan zbog "2.000 noći"
"Navijač sam Partizana i verujem da je svaka reklama dobra, ali nisam za ovakvo prepucavanje", kaže pevač Šeki Turković čiji je hit "2.000 noći" obeležio derbi Partizan - Zvezda.
Pesma Šekija Turkovića začinila je poslednji 142. "večiti derbi" između Partizana i Crvene zvezde.
Počelo je puštanjem sa razglasa poznate pesme ovog narodnog pevača "2000 noći" i "karaoke" animacijom na novom, modernom semaforu u Humskoj, što je bila aluzija na petogodišnju dominaciju Partizana u ligi, odnosno tugu Crvene zvede.
"A ja, a ja imam tugu, pet godina dugu, dve hiljade noći, priče o samoći", kaže Turković u refrenu.
Završilo se podsmevanjem sa severne tribine, gde je istaknut transparent: "Ja imam tugu pet godina dugu, al' me brzo prođe kad vas vidim na jugu". Uz to, posle gola Kadua Mendeša u 93. minutu, crveno-beli u potpunosti su pokvarili, tačnije otkazali šampionsku feštu u Humskoj 1.
Četiri dana kasnije i dalje je aktuelna priča o Turkoviću i njegovom hitu.
Ovaj pomalo zaboravljeni pevač, inače veliki partizanovac, u intervjuu za "Alo!" i "Kurir" kaže da je ljut na svoj omiljeni klub zbog toga što je emitovanjem njegove pesme vređao navijače Crvene zvezde.
"Stvarno mrzim tu navijačku netrpeljivost, ali to je tako od pamtiveka i to se ne može iskoreniti. Navijač sam Partizana i verujem da je svaka reklama dobra, ali nisam za ovakvo prepucavanje. Nisam čuo da pevaju, ali su mi rekli posle meča pa sad tražim na internetu", rekao je Turković za "Kurir".
"Ja mnogo volim naš fudbal, iako uopšte ne valja. Nema rezultata, pa to ti je. Bio sam nekada okoreli partizanovac, iako nisam voleo da se deklarišem jer imam prijatelje i među zvezdašima, poput Vladana Lukića, Gorana Đorovića... Voleo sam onaj Partizan kada je dominirao sa Tumbakovićem na čelu, pa i ovaj tim koji je predvodio Aleksandar Stanojević, koga zimus oteraše. Ali, ovaj kreten Grant mi se uopšte ne sviđa!", izjavio je Turković za "Alo!" i dodao:
"Čim je uspeo da izgubi tri derbija i nije dao nijedan gol Zvezdi, prijatelju, od njega nema 'leba".
On je opisao i kako je saznao da se njegov hit ori u Humskoj 1.
"Kako da mi nije drago, prijatelju, ta je pesma stara 21 godinu, a nisam ni sanjao da će neko danas da je se seti. Gledao sam derbi, nisam čuo ništa na televiziji, ali me je odmah pozvao pašenogov sin iz Kragujevca i rekao mi: 'Tečo, eno tvoja pesma se ori na stadionu Partizana'. Nisam mogao da verujem da se neko toga setio, ma idi u p... m...", u svom stilu je Šeki ispričao za "Alo!"
Da li planira da podari hit crno-belima za eventualnu šestu titulu?
"Ako budem imao sličnu temu, neće biti problema. To je moj klub! Mada, danas teško može da se nađe neko da napiše tekst jer su moderni autori ispucali sve ideje. Ako se nađe neko dobar da napiše tekst, napravićemo novi hit".
Da li bi ova aktuelizacija dve decenije starog hita mogla da vas vrati u estradne visine?
"Daj Bože da pomogne. Za sada je to mršavo, ni estrada nije više što je nekada bila. Idem danas malo kod ćerke u Nemačku da se odmorim, pa kad se vratim, valjda će se nešto otvoriti. Samo nek je zdravlja", poručuje Turković.
(MONDO)