NAŠI BANERI |
NAŠ BANER MOŽETE PREUZETI OVDE
|
RAZMJENA BANERA | AKO STE ZA RAZMENU ILI SARADNJU ONDA PIŠITE OVDE
|
LINKOVI PRIJATELJSKIH FORUMA |
1. RSK-RADIO
|
POSJETIOCI | |
FORUM DVORCAFE | |
NOVA PRAVILA DOWNLOADA | OD DANAS 26.07.2024 NOVA PRAVILA DOWNLOADA !!!
NOVO OD DANAS POJEDINI PSTAVLJENI LINKOVI MUZIKE SU KODIRANI STO ZNAČI DA IH NEĆETE MOĆI RASPAKIRATI U TOM PRIMJERU MORATE BITI AKTIVNIJI NA FORUMU STO ZNAČI DA MORATE POSTAVITI KAKAV LINK ALBUMA PJESME ITD... DA BI POSTALI AKTIVNIJI TE DA BI MOGLI DOBITI PASWORD
ZA HVALA JE TRENUTNO??? JOŠ SAMO KOD NAS
DO KAD VIDECEMO
|
OBAVJESTENJE | Obavještavamo naše članove da je filehorst.de 30.6.2024 prestao sa radom sto znači da mnogi linkovi koji su isli preko njih po 30.6.2024 više nerade.
i nemojte pisati po forumu da neradi, znamo mi to pisali smo prije dva mjeseca pred gašenjem o tome.
|
NEAKTIVNI ČLANOVI | (ČLAN BREZ PORUKE) KOJI NEMAJU NAPISANE NITI JEDNE PORUKE ILI DODANOG LINKA MUZIKE ALBUMA I SLIČNO DO 3 MJESECA OD DANA REGISTRACIJE BIĆE OBRISAN/A SA FORUMA. |
|
| Rajner Marija Rilke | |
| | Autor | Poruka |
---|
Sandra1965 Aktivan član
Broj poruka : 18 Points : 40 Reputation : 0 Datum upisa : 05.09.2014
| Naslov: Rajner Marija Rilke 23.09.14 5:13 | |
| Ljubavna pjesma Kako da dusu sputam da se tvoje takne? Kako, mimo tebe, da njom da grlim druge stvari i daljine? Ali, rado bih je sklonio na neko zaboravljeno mesto usred tmine u neki izgubljen kut, u kom nece je tvoje njihati daljine. Ali, ipak, sve sto dodirne nas dvoje ko gudalo nas nekako spaja koje iz dveju struna jedan mami glas. Na kom smo instrumentu? Ko nas satka? I koji ovo svirac drzi nas? O, pesmo slatka.
Poslednji izmenio Sandra1965 dana 23.09.14 5:17, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Sandra1965 Aktivan član
Broj poruka : 18 Points : 40 Reputation : 0 Datum upisa : 05.09.2014
| Naslov: Re: Rajner Marija Rilke 23.09.14 5:16 | |
| SAMOCA Samoca je poput kise. U veceri iz mora se dize, iz ravnica pustih i dalekih stize, ide u nebo gdje je uvijek ima. I tek sa neba pada po gradovima. Pada prije neg svjetlost je izasla, kad ulice se okrecu spram zore, i kad se tijela sto nisu nista nasla, razocarano dijele puna more, i kada ljudi sto od mrznje gore, u postelji jednoj moraju da noce. Tada dolaze valovi samoce... | |
| | | milan08 Administrator
Broj poruka : 14605 Points : 36972 Reputation : 31 Datum upisa : 13.11.2011
| Naslov: Re: Rajner Marija Rilke 23.09.14 14:50 | |
| ŽivotŽivot mi proždire mladost A već se sprema da otegne dane moje starosti Nemam pravo da mrzim ikoga Ali sudbina zato predmet je Mog straha, očaja i mržnje Vi koji mislite da čovjek je hrabri kovač svoje sreće očigledno još život niste okusili sve je to laž, samo utjeha Ne čekajte nakovanj i čekić Već molite Boga da sve ovo što prije prođe
TIM DVORCAFE ≠===========≠
| |
| | | nebitan Aktivan član
Broj poruka : 1279 Points : 1501 Reputation : 0 Datum upisa : 30.10.2014 Lokacija : Petrinja - Norge
| Naslov: Re: Rajner Marija Rilke 25.10.17 14:08 | |
| Arhajski torzo
Anđele! Da ima mesto, nama nepoznato, i da tamo na neiskazanom sagu ljubavnici, koji ovde ne dosegnu nikad umeća, pokažu smele visoke figure poletnoga srca, svoje tornjeve naslade, svoje lestve što odavna su tek same o sebe oslonjene, gde nikada ne beše tla, zaljuljane, -i da umeju to, okruženi gledaocima, nebrojenim nemim mrtvacima: Bi li oni bacili tad poslednje svoje, uvek ušteđene, uvek skrivene, nama nepoznate, večito važeće novčiće sreće pred par koji se napokon zaista smeši na umirenu sagu?
Rajner Marija Rilke | |
Broj poruka : 1279 Points : 1501 Reputation : 0 Datum upisa : 30.10.2014 Lokacija : Petrinja - Norge
| Naslov: Re: Rajner Marija Rilke 25.10.17 14:12 | |
| Da umrem, šta ćeš ti, moj Bože?Da umrem, šta ćeš ti, moj Bože? Ja sam tvoj stalak i tvoj stožer; ja sam tvoj krčag pun do vrha (pa da se prospem? da se skrham?); ja sam ti smisao i svrha, ti sa mnom gubiš razlog svoj. Imati nećeš posle mene nijednu kuću gde ti mogu šaptati reči zanesene topao pozdrav, prisno hvala. Ja ću sa umornih ti nogu spasti ko somotna sandala. Spašće ogrtač golem tvoj. Tvoj pogled, što ga vazda čeka moj obraz kao jastuk mekan, doći će tada iz daleka da mene traži i ne nađe i klone kada Sunce zađe kraj stranog stenja, tuđih smreka. U meni zebnjom zvoni jeka: šta ćeš da činiš, Bože moj? Rajner Marija Rilke | |
| Naslov: Re: Rajner Marija Rilke 25.10.17 14:13 | |
| Dodirne dušu
Dodirne dušu skoro svaka stvar, odasvud bruji spominjanja glas. Poneki dan što prođe stran za nas u budućnosti stigne tek k’o dar.
Ko meri naš doprinos? Da li ko od prošlih, starih leta nas raspreda? Šta od postanja saznasmo, sem to: da sve se jedno u drugom ogleda?
Da se na nama ravnodušnost greje? O, dome, travo, o, večernja seni, dok se gledamo tako, obrgljeni, najednom sve to kroz vas k nama veje.
Kroz sva se bića pruža prostor jedan: suštinski svetski prostor. Kroz nas laste proleću tiho. Ja, rašćenja žedan, pogledah, i: u meni drvo raste.
Brinem, a dom je na dnu mog srca. Čuvam se, a u meni straža bdije. U mojoj novoj ljubavi se svije svet lepi, da tu počiva i grca.
Rajner Marija Rilke | |
| | | smilijan
Broj poruka : 6 Points : 12 Reputation : 0 Datum upisa : 24.07.2018
| Naslov: Re: Rajner Marija Rilke 20.11.21 19:06 | |
| | |
| | | tadija Aktivan član
Broj poruka : 13 Points : 14 Reputation : 0 Datum upisa : 09.03.2024
| Naslov: Re: Rajner Marija Rilke 09.03.24 21:15 | |
| | |
| | | latinus Aktivan član
Broj poruka : 34 Points : 36 Reputation : 0 Datum upisa : 19.04.2013
| Naslov: Re: Rajner Marija Rilke 16.03.24 19:01 | |